Archief

NIEUWS

mei 2017

 

# Nieuwe smaak Chips uit zee: met gerookte paprika. De oude vertrouwde chips met een heerlijk zomers smaakje

april 2017

 

# We hebben ons assortiment uitgebreid met een paar mooie nieuwe BIO producten van Marinoe: Nori sushi vellen, zeespaghetti in pot, zeekraal in pot, grote potten agar en gedroogde zeesla. Meer info.

oktober 2016

 

# Nieuw: Green Asco Plant power, superfood voor planten. Bestel nu.

september 2016

 

# Nieuw: Visvrije Omega 3 van Rineke Dijkinga met EPA en DHA vetzuren (o.b.v. algen). Nu met 10% korting. Bestellen

augustus 2016

 

# Stuur eens een kaartje met zeewier! Nu te bestellen;

 

juli 2016

 

# Algae foods = freedom foods: free of consumption of fertile soil, fresh water, fossil fuels, inorganic fertilizers, pesticides or poison

(prof. Mark Edwards, Arizona State University)

juni 2016

 

# Zeekraalzilt wordt voortaan gebracht onder de merknaam Salterra. Ook de Chips uit zee en de zeekraal spelt crackers zullen deze merknaam gaan dragen

mei 2016

 

# Nieuw: Keltisch zeezout met zeewier. Meer mineralen en minder natrium dan gewoon zeezout. Info

april 2016

 

# Nieuwe smaakmakers van Zilte Oogst met zeewier uit de Oosterschelde: Zeeuwse zee-eik, tapenade en tomatensaus,

maart 2016

 

# Nieuw: Arctic Blue omega-3 uit Algenolie: het goede van de vis zonder de vis, goed voor hart, hersenen en ogen! Info

februari 2016

# Nieuw: Sea Crunchy wasabi

100% natuurlijke nori zeewier snacks voor bij de borrel, rijstmaaltid of vismaaltijd. Lekker pittig, u bent gewaarschuwd!

januari 2016

 

# Biobeurs Zwolle

Kom ons bezoeken op 20 en 21 januar. Info: www.biobeurs.eu

november 2015

 

# Koken met Groente uit Zee: alles over zeewier in een mooi boek met 50 heerlijke laagdrempelige recepten van Lisette Kreischer, bekend van de Dutch Weedburger. Meer info.

oktober 2015

 

# Nieuw: Kokosbites raw en vegan koekjes in de smaken chocolat chipe en chia/chai.

# Nieuw Dulse vlokken Bio en Vissers salade Bio van het Franse merk Marinoe:

Info

augustus 2015

# Vanaf augustus is Your Well Bio gecertificeerd door SKAL

juni 2015

 

# Primeur voor Nederland: Zilte Oogst smaakmakers. Zeeuws bessenwier, Ziltzout, Zeezout Zeeland en Chutney met zeewier: alle met Zeeuws zeewier uit de Oosterschelde.

 

Met deze Zilte Oogst productlijn wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan de Nederlandse keuken: koken met Zeeuws zeewier. Meer info

mei 2015

 

Nieuw: Sea Crunchy zeewier snacks. Heerlijk bij de borrel, rijstmaaltijd of bij een visje. 100% zeewier geroosterd in sesamolie met een beetje zeezout. Kijk op www.seacrunchy.nl

april 2015

# Paleo dieet werkt tegen type 2 diabetes. Bron: Foodlog

# Nieuw: Biobites zeewier in handige meeneem/probeer verpakking.

maart 2015

# 9, 10 en 11 maart: Nederlands zeewier uit de Oosterschelde op de Horecabeurs Goes. Gratis kaart? Ga naar: http://horecabeurs.eticketsysteem.nl/

februari 2015

# 6 februari: Dag van het zeewier! Lees er alles over op: Dag van het zeewier. Op die dag geen verzendkosten bij bestellingen op www.wereldvanzeewier.nl

# Cursus Eet jezelf gezond

Je gezondheid in eigen hand hebben door bewust te kiezen voor Volwaardig, Vitaal, Voedsel uit de Levensboom. 8 dinsdagavonden in Oostvoorne.Aanmelden of meer informatie: voedselbos@samens.nl

december 2014

# Nieuw: Stichting Zeewierwijzer op YouTube

november 2014

#Biogroenten zijn rijker aan polyfenolen, aldus een meta onderzoek gepubliceerd in the Journal of Nutrition (bron: Arts, therapeut & Apotheker)

# Nieuw bij Wereld van zeewier vegetarisch alternatief voor visolie: Opti3 Omega-3 de enige algenolie met EPA & DHA vetzuren en vitamine D3. Oftewel: al het goede van de vis zonder de vis! Goed voor hart-, oog- en hersenfunctie.

Meer info...

oktober 2014

# Zelf zeewier snijden op een verantwoorde en duurzame manier? Gebruik de handige Ierse Guide to edible seaweeds. Ook toepasbaar op Nederlandse wieren

september 2014

# Primeur: vanaf heden verkoopt Wereld van Zeewier als eerste in Nederland het eerste echte zeewierproduct van Nederlandse herkomst (Oosterschelde) van het bedrijf Zeewaar: Royal Kombu, oftewel suikerwier, een heerlijke smaakmaker en zoutvervanger. Ga naar  Zeeuwse royal kombu

augustus 2014

juli 2014

# Zeekraal als zoutvervanger

Gedroogd zeekraal kan prima dienen als zoutvervanger, aldus de Nederlandse vereniging voor Diëtisten: het heeft een lekkere zoute smaak, terwijl het maar 13% natrium bevat.

februari 2013

mei 2014

# Biologisch eten het geheim van 3 zussen van 100+

In het Amerikaanse People Magazine vertellen drie zussen dat gezonde eetgewoontes, het geloof en dagelijks bewegen essentieel zijn voor een lang en gelukkig leven.

Lees verder

april 2014

# Giel Beelen in discussie met het Voedingscentrum over superfoods en e-nummers. Lees en luister.

april 2013

# Your Well participeert vanaf 2014 in Seaweed Harvest Holland, een initiatief dat zich bezig houdt met de kweek van zeewier op land bij de Oosterschelde: www.seaweedharvestholland.nl

# China één van de grootste stikstofvervuilers in de wereld

De snelle economische groei in China gaat gepaard met een grote aanslag op het milieu met gevolgen voor de menselijke gezondheid en het ecosysteem.

Lees verder op: biojournaal.nl

maart 2014

# vers Oosterscheldewier: nu verkrijgbaar via AGF-groothandel Rungis Barendrecht www.rungis.nl

# De biologische winkelketen EkoPlaza is door de Amsterdamse politie gevraagd om voedingsadvies te geven aan de zesduizend agenten uit het korps. Lees verder

# De gezondheidsvoordelen van light-producten worden door veel mensen overschat. Lees verder op: Nu.nl

februari 2014

# EET JEZELF GEZOND

In samenwerking met het Voedselbos Westvoorne bieden wij workshops aan van 4 modules van elk 2 lessen voor slechts € 100,-. Voor meer info stuur een e-mail naar voedselbos@samens.nl

november 2012

# 6 februari: Wereld Zeewier Dag! Lees er alles over op www.Zeewierwijzer.nl

december 2013

# Bio-boeren moeten zich richten op onderkant van samenleving, aldus hoogleraar Jaap Seidell in Trouw 

november 2013

# Verkoop bio voedsel stijgt naar 1 miljard

Meeste bio producten (934 miljoen) worden in de supermarkt gekocht

oktober 2013

# Ajax gaat gezond avondeten met speciale Topsportbox 

Voeding beïnvloedt de sportprestaties. Ajax neemt dit serieus en biedt de spelers in het nieuwe seizoen een maaltijdenbox van HelloFresh met speciaal samengestelde recepten voor topsporters. De voetballers kunnen zo thuis gezonde maaltijden koken, die een optimale samenstelling van voedingsstoffen bevatten. (Bron: Biojournaal)

september 2013

# Paul McCartney vraagt crew 100% plantaardig te eten

augustus 2013

# Groei bio-bestedingen 2012: 14,3%! Voor de 6e achtereenvolgende keer groei in de dubbelecijfers (bron: Bionext)

juli 2013

# EkoPlaza-klant is gezonder dan gemiddelde Nederlander

Klanten van de biologische supermarktketen EkoPlaza hebben een aanzienlijk beter gezondheidsprofiel dan de gemiddelde Nederlander. 

oktober 2012

# Bio-uitgaven per hoofd van de bevolking van 45 tot 53 euro gestegen

Lees verder op: biojournaal.nl

# Flexen met vlees helpt mens, milieu en natuur enorm vooruit

Als alle Nederlanders de helft van de week kiezen voor duurzaam vlees en de andere helft voor een plantaardig alternatief verminderen zij de milieubelasting door vleesconsumptie met twee derde. Dat blijkt uit onderzoek van CE Delft naar de milieueffecten van vlees en zuivel  Lees verder op Biojournaal

juli/augustus 2012

# Afslankmiddel uit zeewier. Volgens een onderzoeksteam uit Newcastle kunnen we een zeewiersoort inzetten in de strijd tegen zwaarlijvigheid.

Lees verder op ABCgezondheid

# Unilever inspireert consumenten om duurzamer te leven Unilever heeft zijn vijf marketingregels gepubliceerd. Deze regels moeten consumenten inspireren om duurzamer te leven. Het gedragsveranderingsmodel is gebaseerd op de jarenlange ervaring van Unilever op het gebied van onderzoek naar consumentengedrag. Unilever ziet het model als instrument om blijvende gedragsverandering bij consumenten tot stand te brengen

Bron: Biojournaal

# Klein, het nieuwe groot. Volg je hart, gebruik je hoofd. De nieuwe boodschap van Triodos

mei 2012

# Vitamine D- waarden in het bloed zijn bij 50% tot 70% van de Europeanen te laag. Vitamine D-tekort is dus heel gewoon onder de Europese bevolking, ook voor de Europeanen die het geluk hebben om op zonnige plaatsen te wonen. Lees verder op ABCgezondheid

april 2012

# Wereldwijde bio-omzet bereikt 44,5 miljard euro

De wereldwijde omzet in biologische producten heeft in 2010 in totaal 44,5 miljard euro bereikt. Dit meldt de IFOAM. De sector groeide aanzienlijk in de VS en vele Europese landen. De meest indrukwekkende omzetstijging kan opgetekend worden in de Verenigde Staten. Daar steeg de omzet met 2 miljard dollar. Frankrijk is met een 340 miljoen euro hogere omzet een goede tweede, Duitsland komt daarachter met een groei van 200 miljoen euro.

maart 2012

# Omzetgroei biologische voeding stijgt stevig door

Consumenten hebben in de eerste drie kwartalen van 2011 in de supermarkt 27,3 procent meer biologische voeding gekocht, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet in het supermarktkanaal steeg van 228 miljoen naar 291 miljoen euro. De economische situatie lijkt geen belemmering voor een stabiele en robuuste groei.

Bron: Biojournaal

februari 2012

# Plus wint Nima Award Duurzaam Ondernemen 2011

PLUS creëert waarde rondom Duurzaam Ondernemen. Dit bleek tijdens de uitreiking van de NIMA AWARDS 2011 in het Miele Inspirience Centre in Vianen. PLUS is als winnaar uitgeroepen in de categorie Duurzaam Ondernemen. De finalisten voor een NIMA AWARD in de categorie Duurzaam Ondernemen waren Ricoh, DSM, Arla Foods en PLUS.

Lees meer...

janauri 2012

# Ekoplaza meest duurzame merk van 2012

 

Your Well

 

the Seaweed Company